de la H1 la nanoMobile

Monday 12 October 2009Intre H1 la lansarea din 1992 (cu operatiunea "furtuna in desert" din 1991 ca "promo") si cele doua prototipuri ale Nissan si BMW (pe patru si respectiv trei roti) sunt diferente de 17 ani si cateva tone. Intre timp la Renault, Megane a dat jos trei sferturi din subansamble si a devenit Logan. Si cum pe vreme de criza modele spartane fura fata, solutia aleasa de Renault a platit dividende. Dar sa revenim la cele doua prototipuri pe care pretul petrolului si "tehnologia verde" le-au adus pe tapet.

Nissan "Land Glider" Concept este masina motociclistului (se inclina pana la 17° in viraje). La cei 1.1 m latime si 3.1 m lungime ofera doua locuri in tandem, perfecte pentru cei care vor sa imbine supletea in trafic a motocicletelor cu siguranta si protectia unei capote (si nu doar pe timp de ploaie). Un video de prezentare in avampremiera salonului Tokyo 2009.


De mentionat reincarcarea bateriilor care se face prin inductie eliminand necesitatea cablarii.

Conceptul SIMPLE al celor de la BMW, elimina o roata (triciclu) si trece de la motorul electric la un concept hibrid pentru a asigura celor doi pasageri o viteza maxima de peste 200km/h. Cu un coeficient de franare de 0.18 si o greutate de doar 450kg, SIMPLE reuseste sa consume 2 litrii la suta de km. Impresionant pentru un BMW. Expus pentru moment la Muzeul BMW din Munchen "Sustainable and Innovative Mobility Product for Low Energy consumption" ofera pasagerilor un spatiu echivelent cupe-ului din seria 3. Un video de prezentare dupa punct.Celor care tehnologia verde le inspira mai degraba pacifism si intoarcere la natura decat cai putere, Need4Speed si un cockpit Top Gun, Renault le pregateste Twizy Z.E Concept.

Si pentru ca Retro e inca la moda, Honda a pregatit si ea o alternativa electrica: EV-N Concept.

About ECO Tech Talk

Technology Talk on Ecological Engineering. A web 2.0 attempt by A. MIHALCIOIU

Tech Talk on:
  • New ecological engineering developments and applications;
  • Ecological engineering research reviews;
  • Non Thermal Plasma environmental applications;
  • Electrostatic solutions
  • Conference announcements
  • Followers

      © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

    Back to TOP